Patelnia ceramiczna marki Philipiak – postaw na zdrowe gotowanie!

Przygotowywanie zdrowych i lekkostrawnych posiłków to dla wielu osób niełatwe zadanie. Zwykle trudno im zmienić nawyki żywieniowe, które wynieśli z domu, często jednak problemem jest także brak odpowiednich garnków i naczyń, które umożliwiłyby gotowanie w zdrowy i dietetyczny sposób. Najczęściej tradycyjne garnki i patelnie wymuszają na nas korzystanie z dodatkowej ilości tłuszczu i soli podczas smażenia i gotowania, przez co posiłki stają się bardziej kaloryczne i ciężkostrawne. Z kolei próba gotowania bez soli czy smażenia bez tłuszczu kończy się uzyskaniem jałowej w smaku, wysuszonej lub przypalonej potrawy. Jak temu zapobiec? Marka Philipiak proponuje wyjątkową patelnię ceramiczną, dzięki której smażenie nie będzie kojarzyło się już z tłustym i ciężkostrawnym jedzeniem!

Patelnia ceramiczna Philipiak – dlaczego warto ją wybrać?

Patelnia ceramiczna marki Philipiak Milano dostępna jest w dwóch rozmiarach – o średnicy 20 cm i 24 cm. Dzięki temu mamy możliwość dobrać jej wymiar do naszych potrzeb. Idealnie nadaje się ona do przyrządzania smażonych potraw z mięs i ryb, na przykład łososia.

Przepis na pysznego i lekkiego łososia z patelni można znaleźć na stronie: https://www.philipiakmilano.pl/przepis,39

Jakie zalety posiada patelnia z ceramicznym dnem? Ich niewątpliwym atutem jest to, że są niezwykle trwałe i odporne na zarysowania czy ścieranie. W przeciwieństwie do patelni teflonowych, nie wymagają doboru specjalnych przyborów kuchennych z plastiku bądź drewna. Poza tym patelnie ceramiczne pozbawione są szkodliwych substancji, które mogłyby podczas smażenia uwalniać się i reagować z przygotowywanymi posiłkami. Ceramika jest też w stanie wytrzymać naprawdę duże temperatury, nawet do 400 stopni Celsjusza, dlatego na patelni ceramicznej można nie tylko smażyć, ale piec w nich w piekarniku.

szara patelnia ceramiczna

Wyjątkowe właściwości patelni ceramicznej Philipiak Milano

Patelnia ceramiczna marki Philipiak odznacza się bardzo eleganckim wyglądem, ponadto posiada wygodną w użytkowaniu rączkę. Cała patelnia wykonana jest z nierdzewnej stali szlachetnej i posiada ceramiczne wnętrze w kolorze białym. Została wyposażona w akutermiczne dno, które umożliwia stopniowe nagrzewanie i rozprowadzanie ciepła po wnętrzu patelni. Dzięki temu unikamy przypalenia bądź niedosmażenia potrawy. Największą zaletą wszystkich patelni marki Philipiak jest to, że umożliwiają smażenie bez użycia tłuszczu – wykorzystują bowiem tłuszcz naturalnie zawarty w pożywieniu, na przykład w mięsie lub rybach. Jednocześnie przyrządzane potrawy nadal pozostają soczyste i aromatyczne. Z ceramiczną patelnią marki Philipiak nie musimy więc rezygnować ze smażonych potraw, możemy natomiast z radością zrezygnować z dodatkowego tłuszczu znacząco podnoszącego kaloryczność naszych posiłków.

Więcej informacji o patelni ceramicznej znajdziecie na stronie https://www.philipiakmilano.pl/patelnia-ceramiczna

Z garnkami i patelniami Philipiak zdrowe gotowanie to sama przyjemność!

Autor: Aneta

Udostępnij ten post na

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *