Pieczenie perliczki – sposób na wyjątkowe dania

Mięso drobiowe jest dziś szczególnie cenione i chętnie kupowane. Przede wszystkim ze względu na wartości odżywcze, walory smakowe oraz szerokie spektrum możliwości przygotowania i podawania. Jest też najczęściej o wiele chudsze, a przez to zdrowsze i wskazane w diecie, w porównaniu np. z wieprzowiną. Warto jednak wiedzieć, ze drób to nie tylko popularne kurczaki. Pomysłem na wyjątkowe danie może być np. pieczenie perliczki, wciąż mało docenianej w naszej kuchni.

Perliczka – wykwintne i zdrowe mięso drobiowe

Smakowitą perliczkę ma w swojej ofercie np. firma Drosed (w całości oraz w elementach, takich jak filet czy zestawy rosołowe). Perliczka to szlachetna odmiana drobiu, co ważne jest to ptak wolnorosnący, a dobre gatunkowo pasze zapewniają jej zdrowie, a potem wykwintny smak daniom z perliczki. Z punktu widzenia dietetyki ważne jest to, ze zawiera niewielką ilość tłuszczu, a dostarcza cenne składniki odżywcze.

perliczka

Wykwintna perliczka z logo Drosed

 

filet

Dostępna również w elementach

Smaczne pomysły na dania z perliczki

Jeśli chodzi o pieczenie perliczki i sprawdzone przepisy, warto sięgnąć do porad dostępnych na stronie internetowej firmy Drosed. Niech zainspirują nas np. przepisy na perliczkę pieczoną z pomarańczami, wykwintną perliczkę wenecką czy też perliczką po staropolsku, która na pewno może być prawdziwą ozdobą i rarytasem na świątecznym stole.

pieczen

Warto wprowadzić dania z perliczki do jadłospisu

 

 

wenecka

Doskonałą perliczka wenecka

pieczeń z pomaranczami

Oryginalna perliczka z pomarańczami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

staroplska

Wypróbuj przepis na perliczkę po staropolsku

 

 

 

Zdjęcia: drosed.pl, shutterstock, photos.com

Autor: Aneta

Udostępnij ten post na

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *