Naczynia Philipiak – dla smaku, na zdrowie i na wiele lat

Naczynia marki Philipiak to marzenie wielu amatorów szeroko rozumianego „kucharzenia”. Kulinarne wyczyny są dziś coraz bardziej popularne, a jak już piec, smażyć i gotować to z klasą i wysoką jakością. Taki efekt zapewniają nie tylko najlepsze składniki, ale również odpowiednie garnki i patelnie.

Dla smaku i jakości potraw ważne jest to, jak je przyrządzamy. Smażenie bez tłuszczu, ekonomiczna, krótka obróbka bez wody czy soli – właśnie takie czynniki wpływają na pyszny i zdrowy wielki finał.

Praktyczne, trwałe, bezpieczne

Zacznijmy od tego, że garnki Philipiak przetrwają lata, są bowiem wykonane z odpornej na uszkodzenia i odkształcenia stali szlachetnej. Co oznacza, że są też bezpieczne dla naszego zdrowia –  nie wchodzą w reakcje chemiczne, są antybakteryjne i antyalergiczne. Na uwagę zasługuje konstrukcja garnków Philipiak – m.in. grube akutermiczne dno, które gromadzi ciepło i rozprowadza je równomiernie po całym naczyniu, a potrawa gotuje się szybko, nawet po wyłączeniu źródła ciepła. I jeszcze jedno – naczyń z logo Philipiak można używać na kuchenkach gazowych, elektrycznych, indukcyjnych oraz w piekarniku.

garnek
Solidne garnki ze stali szlachetnej

Zdrowo i smacznie

Gotowanie w garnkach Philipiak to zdrowie i przyjemność. Makarony, kasze, ziemniaki czy inne warzywa gotowane  bez wody (lub w małej ilości) i soli mają wyśmienity smak, aromat i są bogate w wartości odżywcze. Dania przyrządzane bez dodatkowego tłuszczu to ważny element promowanej przez markę profilaktyki antymiażdżycowej i przeciwzawałowej.

Tu warto wspomnieć o doskonałych patelniach Philipiak. Solidne, ciężkie z grubym, akutermicznym, groszkowym dnem, umożliwiają szybkie i zdrowe przyrządzanie dań. Podczas  smażenia wykorzystywane są tłuszcze zawarte naturalnie (np. w mięsie). Również tu istotne znaczenie ma fakt, że taka obróbka pozwala zachować wyrazisty smak, aromat i witaminy oraz składniki mineralne.

zestaw
Zdrowe gotowanie i smażenie w naczyniach Philipiak

Praktyczne patenty i pomysły

To również mocna strona naczyń Philipiak. Warto zwrócić uwagę np. na:

  • system gotowania w wieży – umożliwia przygotowanie całego obiadu na poszczególnych „piętrach” wieży,
  • praktyczne ranty i pokrywki, z których nie kapie,
  • uchwyty, które się nie nagrzewają,
  • termometr w pokrywce.
termometr
Diabeł tkwi w istotnych, praktycznych szczegółach

 

Oczywiście o garnkach i patelniach Philipiak można napisać o wiele więcej, najistotniejsze atuty prezentuje m.in. ten materiał:

https://www.youtube.com/watch?v=TmB5dz4KCNs

Zdjęcia: philipiakmilano.pl

Dodaj komentarz