Naczynia marki Philipiak to marzenie wielu amatorów szeroko rozumianego „kucharzenia”. Kulinarne wyczyny są dziś coraz bardziej popularne, a jak już piec, smażyć i gotować to z klasą i wysoką jakością. Taki efekt zapewniają nie tylko najlepsze składniki, ale również odpowiednie garnki i patelnie.
Dla smaku i jakości potraw ważne jest to, jak je przyrządzamy. Smażenie bez tłuszczu, ekonomiczna, krótka obróbka bez wody czy soli – właśnie takie czynniki wpływają na pyszny i zdrowy wielki finał.
Praktyczne, trwałe, bezpieczne
Zacznijmy od tego, że garnki Philipiak przetrwają lata, są bowiem wykonane z odpornej na uszkodzenia i odkształcenia stali szlachetnej. Co oznacza, że są też bezpieczne dla naszego zdrowia – nie wchodzą w reakcje chemiczne, są antybakteryjne i antyalergiczne. Na uwagę zasługuje konstrukcja garnków Philipiak – m.in. grube akutermiczne dno, które gromadzi ciepło i rozprowadza je równomiernie po całym naczyniu, a potrawa gotuje się szybko, nawet po wyłączeniu źródła ciepła. I jeszcze jedno – naczyń z logo Philipiak można używać na kuchenkach gazowych, elektrycznych, indukcyjnych oraz w piekarniku.
Zdrowo i smacznie
Gotowanie w garnkach Philipiak to zdrowie i przyjemność. Makarony, kasze, ziemniaki czy inne warzywa gotowane bez wody (lub w małej ilości) i soli mają wyśmienity smak, aromat i są bogate w wartości odżywcze. Dania przyrządzane bez dodatkowego tłuszczu to ważny element promowanej przez markę profilaktyki antymiażdżycowej i przeciwzawałowej.
Tu warto wspomnieć o doskonałych patelniach Philipiak. Solidne, ciężkie z grubym, akutermicznym, groszkowym dnem, umożliwiają szybkie i zdrowe przyrządzanie dań. Podczas smażenia wykorzystywane są tłuszcze zawarte naturalnie (np. w mięsie). Również tu istotne znaczenie ma fakt, że taka obróbka pozwala zachować wyrazisty smak, aromat i witaminy oraz składniki mineralne.
Praktyczne patenty i pomysły
To również mocna strona naczyń Philipiak. Warto zwrócić uwagę np. na:
- system gotowania w wieży – umożliwia przygotowanie całego obiadu na poszczególnych „piętrach” wieży,
- praktyczne ranty i pokrywki, z których nie kapie,
- uchwyty, które się nie nagrzewają,
- termometr w pokrywce.
Oczywiście o garnkach i patelniach Philipiak można napisać o wiele więcej, najistotniejsze atuty prezentuje m.in. ten materiał:
https://www.youtube.com/watch?v=TmB5dz4KCNs
Zdjęcia: philipiakmilano.pl